Халфът на италианския шампион Ювентус Пол Погба официално ще стане футболист на Манчестър Юнайтед в сряда, твърди SportMediaset.

Френският национал с единия крак вече е на "Олд Трафорд", след като уточни личния си договор с "червените дяволи". Двата клуба също са близо до подписване на споразумение, като 20-кратният първенец на Англия ще се бръкне с рекордните 120 милиона евро. Отделно Юнайтед ще плати и още 20 млн. евро комисионна на агента на Погба – Мино Райола, което ще превърне сделката в най-скъпата в историята на футбола.

Очаква се новината да бъде официално обявена след два дни, а в четвъртък Ювентус най-вероятно ще представи Гонсало Игуаин от Наполи. Торинци ще търсят и нов халф, като се предполага, че това ще е Аксел Витцел от Зенит Санкт Петербург.

Белгиецът ще бъде купен за 24 млн. евро и той вече е дал съгласието си да облече "черно-белия" екип. С това селекцията на "старата госпожа" ще бъде завършена. Преди това най-титулуваният италиански клуб се подсили още с Дани Алвеш, Меди Бенатия, Миралем Пянич и Марко Пяца.