Италианският шампион Ювентус постигна първа победа на турнира International Champions Cup, след като надделя с 2:1 над Тотнъм в Австралия.

През първото полувреме торинци имаха пълно превъзходство и още до 15-ата минута водеха с 2:0 след голова на Пауло Дибала и дебютантът Меди Бенатия, който се разписа след асистенция на друг нов играч – Миралем Пянич. След почивката за лондончани на терена се появи Ерик Ламела, който веднага раздвижи играта на отбора си в предни позиции. Именно той вкара в средата на втората част, но до края възпитаниците на Маурисио Почетино не успяха да изравнят. Следващата контрола на Юве е в събота срещу Саут Чайна Клуб, докато ден по-рано Тотнъм играе с Атлетико Мадрид.

Треньорът на "старата госпожа" Макс Алегри заложи на изненадваща схема 4-3-2-1, като Пауло Дибала беше сам в атака. От по-задни позиции му помагаха Роберто Перейра и Пянич, Бенатия също стартира мача срещу "шпорите". И за лондончани двубоя започнаха двама играчи, привлечени това лято. Става въпрос за Виктор Уаняма и нападателят Винсент Янсен, които бяха купени на обща стойност 36,5 милиона евро.


Срещата в Австралия стартира в спокойно темпо, но в 6-ата минута Бол допусна детинска грешка в защита. 21-годишният бранител буквално подари топката на Перейра, който продължи към Дибала и аржентинският национал с хладнокръвно изпълнение откри резултата – 1:0 за Ювентус! Три минути по-късно италианците изпълниха заучено положение от фаул на ъгъла на наказателното поле, но този път отбраната на Тотнъм внимаваше и се справи.

След почти четвърт час игра "бианконерите" удвоиха преднината си. Дибала беше изведен отлично и стреля точно под горната греда, но Ворн изби в корнер. След неговото изпълнение се поучи хаос пред вратата на англичаните и топката беше изчистена. Тя обаче попадна на крака на Пянич, който я качи на главата на Бенатия и той безпроблемно я засече във вратата за 2:0!

Торинци продължиха да бъдат пълни господари на терена и секунди по-късно милиметри на достигнаха на пресиращия Дибала да открадне кълбото от вратаря на лондончани. След половин час игра Тотнъм отправи първия си изстрел в мача, когато Мин-Сон засече с глава, но на около 2 м от целта. Малко след това "шпорите" поискаха дузпа за фаул на Бенатия, но главният съдия Бен Уилямс от Австралия остана безмълвен. Десетина минути преди края на полувремето Дибала и Пянич за пореден път демонстрираха отлично разбирателство, след като направиха двойно подаване, което изведе нападателя на чиста позиция, но в решаващия момент той бе блокиран.

В 53-ата минута италианският шампион можеше да направи преднината си класическа. Тогава Ернанес с великолепен пас от центъра изведе Пянич сам срещу вратаря, но босненският национал прати топката над вратата. 120 секунди по-късно Тотнъм създаде първата си реална опасност, която дойде след удар на резервата Ламела, при който рикошет в крака на Ругани спаси вратаря Нето.

В 67-ата минута Ламела все пак се разписа. Уаняма се пребори за спорна топка в половината на Юве, изведе аржентинеца през центъра на защитата и той с удар в долния ляв ъгъл матира Нето за 1:2! До края английският тим натисна, но не успя да изравни, като с основна заслуга за това беше Нето, който показа страхотен рефлекс в продължението на контролата.

Ювентус – Тотнъм 2:1

Голмайстори:

1:0 Дибала (6)
2:0 Бенатия (15)
2:1 Ламела (67)

Ювентус: Нето, Сандро (79-Коколо), Ругани, Бенатия (46-Мароне), Лирола, Асамоа (66-Пароди), Ернанес (81-Мачек), Лемина (81-Карлос Морено), Перейра (46-Чери), Пянич (65-Витале), Дибала (80-Росети)
Треньор: Макс Алегри

Тотнъм: Ворм, Трипиър (63-Харисън), Бол (79-Амос), Картар-Викърс, Милър (46-Ламела), Уаняма, Мейсън (46-Уинкс), Мин-Сон (46-Йедлин), Керъл (63-Едуардс), Шадли (46-Онома), Янсен (63-Уолкъс)
Мениджър: Маурисио Почетино

Съдия: Бен Уилямс (Австралия)
Жълти картони: Уаняма (Тотнъм)


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ECxaRyHbNNA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>