Смятаният за сигурен трансфер в Ювентус Аксел Витсел пропадна минути преди края на трансферния прозорец. Както е известно, националът на Белгия се договори с "бианконерите", като мина успешно медицински тестове.  

Зенит първо поиска по-висока сума от договорената първоначално - 17 милиона евро, а след това отказа да подпише договора, докато не намери заместник на своята звезда три часа преди края на трансферния прозорец.

Шефовете на Старата госпожа направиха всичко възможно, за да може Витсел да бъде на разположение на Максимилиано Алегри още преди мачовете от Шампионската лига, но колегите им от Русия много късно пратиха документите на халфа. Така не стигна времето те да бъдат оправени и Витсел остава в Зенит, а Ювентус без класен заместник на Пол Погба.

По-рано Ювентус си върна под наем с договор за три години Хуан Куадрадо, а тифозите празнуваха, тъй като се смяташе, че Витсел също е сигурно ново попълнение, но накрая този трансфер пропадна за голямо съжаление за италианския шампион.

Босовете на Юве са бесни на Мирча Луческу, който забави този трансфер. Самият играч пък прекара цели 13 часа в офиса на Ювентус в Торино, след като мина прегледите, за да чака положителен отговор от своя клуб, но накрая остана играч на Зенит.