Италианският шампион Ювентус има план за заместник на най-добрия вратар на планетата Джанлуиджи Буфон след неговото пенсиониране.

Легендата нееднократно обяви, че обмисля да сложи край на бляскавата си кариера след световното първенство в Русия през 2018 г., а при самата мисъл всички тифози на "бианконерите" изтръпват.

Генералния директор на клуба Джузепе Марота обаче е категоричен, че ще се намира достоен заместник на 38-годишния Буфон, който от мнозина е определян като №1 на своята позиция в историята на футбола.

"Наследникът на Буфон? Това е добър въпрос, защото най-големият ни проблем е да заменим най-добрия вратар за всички времена. Ще се опитаме да намерим негов заместник, който се доближава до нивото му. Но желанието на Джиджи е да продължи да играе", каза Марота.

Той каза още, че Марио Манджукич не се е оплаквал от факта, че изгуби титулярното си място за сметка на 90-милионната покупка Гонсало Игуаин. "Това е последният път, когато говоря по тази тема. Не могат всички да играят заедно, сезонът е дълъг и футболистите трябва да имат търпение", каза още Марота.