Халфът на италианския шампион Ювентус – Клаудио Маркизио, е все по-близо до дългоочакваното завръщане в игра след седем месечно отсъствие заради тежка контузия в коляното.

Футболистите на "старата госпожа", които не бяха част от националните си отбори по време на световните квалификации, вчера изиграха 45-минутна контролна среща срещу местния нискодивизионен отбор Про Сетимо Еурека. "Бианконерите" се наложиха с лекота с 3:0, а последният гол в спаринга беше дело именно на Маркизио.

Преди него Патрис Евра откри резултата, а между двете попадение се разписа и 16-годишният супер талант Мойзе Кийн, който през миналия сезон заби 24 гола в 25 мача за Примаверата на Юве.

Участие в мача взеха и Меди Бенатия и Стефано Стураро, които се завърнаха след лекуване на контузии. Джорджо Киелини и Марко Пяца също имат проблеми и тренират по специална индивидуална програма, докато Леонардо Бонучи получи два дни почивка и днес ще се присъедини към съотборниците си.

В събота от 21.45 часа наше време Ювентус приема Удинезе в мач от 8-ия кръг на Серия "А" и се очаква Маркизио да запише няколко игрови минути като резерва.