Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо даде интервю пред Gazzetta dello Sport, в което заяви, че италианският хегемон Ювентус е напреднал много през последните години и е труден за побеждаване.

През 2015 г. именно "бианконерите" елиминираха испанския колос от полуфиналите в Шампионска лига след победа с 2:1 в Торино и равенство 1:1 на "Сантяго Бернабеу", но впоследствие не успяха да спечелят трофея след загуба с 1:3 от Барселона в Берлин.

"Разбира се, Ювентус стигна много далеч", така трикратният носител на Златната топка отговори на въпрос дали летните попъления на италианците Гонсало Игуаин, Миралем Пянич и Дани Алвеш могат да помогнат на тима за бленувания триумф в най-силния клубен турнир.

"Отборът им е много силен, играе добре през последните години, особено у дома, където е много трудно да бъде победен. Бях съотборник с Игуаин в Реал и той е страхотен нападател. Но в края на сезона успехите ще се измерват със завоюваните купи".

"Надявам се Гонсало да не се справи добре в Шампионска лига, защото искаме да станем първия отбор, който печели надпреварата в две поредни години. Да кажем, че нямам против, ако Юве спечели Серия "А", каза на шега Роналдо,