Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, даде официалната си пресконференция преди гостуването на Милан в дербито от 9-ия кръг на Серия "А".

Спецът подчерта, че "бианконерите" в никакъв случай не са фаворит на "Сан Сиро" и припомни визитата на Интер по-рано през сезона. Тогава всички специалисти прогнозираха успех за торинци, но те претърпяха загуба с 1:2 и бяха тотално надиграни.

"Вече бяхме в Милано като ясен фаворит и получихме тежък удар. Така, че трябва да бъдем пределно мобилизирани", заяви Алегри, след което засипа със суперлативи бившия си отбор. "Искам да поздравя Милан. Тимът играе хубав футбол с млади играчи, които са бъдещето на италианския футбол. Представят се наистина добре, което е отлична новина за нас. Но в Юве също има таланти като Кийн и защо той да не играе утре? Нищо не се знае", добави спецът.

Юве гостува на Милан утре от 21.45 часа наше време, като в класирането "черно-белите" са лидери с 21 точки, докато "росонерите" заемат 3-то място с 16 т., колкото има и Рома.