Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, заяви, че съдията Никола Рицоли е отменил чист гол в дербито срещу Милан, загубено от "бианконерите" с 0:1 на "Сан Сиро".

Малко преди края на първото полувреме Миралем Пянич се разписа от фаул, но попадението не беше зачетено заради спорна засада. "Нямахме късмет. Вкарахме гол, но той беше отменен. Във футбола се случват такива неща. За жалост, голът ни беше редовен, но съдията не го призна. Ако футболистите на Милан не бяха протестирали толкова бурно, съдията вероятно нямаше да промени решението си. Нашата задача е да се концентрираме върху играта, а не върху това да оказваме натиск спрямо арбитрите", заяви Алегри.

Той все пак поздрави възпитаниците си за представянето в Милано и заяви, че Юве не е имал късмет в голямото дерби. "тази загуба по никакъв начин няма да промени сезона ни. Като игра не мога да се оплача от момчетата. Поражението не бива да ни тревожи. Контролирахме мача и имахме много възможности за гол. С лекота стигахме до противниковото наказателно поле. Милан имаше по един удар и в двете полувремена, но показа много желание и себераздаване", добави Алегри.