Чистата печалба на италианския шампион Ювентус от продажбата на Пол Погба в Манчестър Юнайтед е 72 милиона евро. Това разкри генералният директор на "бианконерите" Джузепе Марота.

През лятото "червените дяволи" счупиха всички рекорди, след като броиха 105 млн. евро, за да си върнат френския национал. От тях обаче 27 млн. евро са за агента му Мино Райола и неговата компания.

"Погба дойде при нас от Юнайтед за около 1,5 млн. евро. След четири години с нас, той реши да се върне в Англия, искаше да напусне на всяка цена. Ние поискахме 105 млн. евро плюс 5 млн. бонус, който ще се изплаща, ако Погба подпише нов договор с Юнайтед или бъде продаден за над 50 млн. евро", обясни Марота на среща на акционерите в Ювентус.

"Така общо спечелихме около 95 млн. евро. Мино Райола и неговата компания получават 27 млн. евро. Така крайната ни печалба от Погба е 72 млн. евро", допълни той.

Марота обясни какво се е случило с някои други играчи. "Говори се, че средната възраст в отбора е висока, но мога да ви припомня, че имаме 16-годишен играч на пейката – Мойзе Кийн. Той вероятно ще играе. Куадрадо е при нас под наем за три години, по 5 млн. евро на сезон, ако спечелим титлата, ще сме задължени да го купим и 20 млн. евро ще отидат при Челси".

"Дадохме Дзадза под наем в Уест Хям, клаузата за задължително откупуване се активира при 14 участия, независимо колко минути играе в даден мач. Коман е под наем за две години в Байерн за 7 млн. евро, клаузата за откупуване е 21 млн. евро. Миля, че Байерн ще го откупи, ако не, ще имаме играч, който се е развивал две години в голям отбор", завърши той.