Голмайсторът на италианския хегемон Ювентус – Гонсало Игуаин, е на върха в кариерата си. Това заяви бащата на аржентинския стрелец Хорхе.

Според него "старата госпожа" вече е на едно ниво с един от бившите клубове на Ел Пипита Реал Мадрид и добави, че синът му е изключително щастлив в Торино. Темата "Игуаин" в момента е №1 в Италия заради утрешното дерби между Юве и Наполи, където нападателят игра за последно. 90-милионният му трансфер взриви Апенините и в момента той е най-мразеният човек в южния град.

"Емоцията да играе в талкова важен мач, директен двубой за титлата, е огромна. Игуаин ще се радва да се види със старите си съотборници и с Маурицио Сари, с когото винаги е имал чудесни отношения. Сигурен съм,че Гонсало ще прегърне всички. Играчите и треньорът са едно, Аурелио Де Лаурентис е друго. Не си говорим с президента, той е минало", заяви Хорхе в интервю за Tuttosport. "Не знам дали Игуаин ще празнува, ако вкара на Наполи. Това е негово решение. Той винаги е бил любящ човек и мисля, че в знак на уважение няма да се радва при гол", добави бащата на аржентинския стрелец.

Относно трансфернмата му цена, той заяви: "Тя беше свързана с освобождаващата му клауза и това не е проблем на Гонсало. Той мисли за работа, как да се подобри, за да помага на Ювентус да печели. Клубът направи голямо усилие да го привлече и Игуаин иска да се отплати и да радва тифозите. Той е много щастлив в Торино, защото е на върха в кариерата си. По мое мнение, Юве вече е на едно ниво с Реал", завърши Хорхе.