Хитът в Серия "А" този сезон Аталанта преклони глава пред шампиона Ювентус. "Старата госпожа" разби бергамаските у дома с 3:1 и се реваншира за тежкото поражение от Дженоа (1:3) в миналия кръг.

Още до почивката торинци си оплетоха мача с голове на Алекс Сандро и Даниеле Ругани, а Манджукич през втората част довърши съперника. В края на мача гостите се отсрамиха с гол на Фройлер, колкото да не са капо на "Ювентус Стейдиъм".

Така Аталанта приключи впечатляващата си серия от 9 победи и равенство, но остава в топ 6 преди изиграването на останалите мачове от кръга.


Треньорът на Юве Масимилиано Алегри смени схемата за този мач, очевидно заради липсите на Бонучи и Бардзали в защита. Вместо обичайната постройка 3-5-2, торинци излязоха в 4-3-1-2, което по никакъв начин не се отрази на играта на торинци.

В 15-ата минута Ювентус откри резултата след брилянтен гол на Алекс Сандро. Бразилецът направи невероятен пробив отляво и с удар извън наказателното поле намери близкия ъгъл на Спортиело - 1:0.

Малко след това Игауин бе изведен в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от защитник на гостите. При центрирането от ъгловия удар на Пянич обаче Даниеле Ругани бе оставен сам и заби топката в мрежата за 2:0.

С двойния удар в рамките на няколко минути "Старата госпожа" на практика си улесни мача максимално и оттук нататък се стремеше просто да държи контрола. Бергамаските очевидно не издържаха на напрежението и високите очаквания към тях, след като спечелиха 9 от последните си 10 мача и се издигнаха до челните места в класирането.

В последните минути на полувремето Аталанта натисна и беше близо да се върне в мача. На два пъти удари на Фройлер и Гомес бяха изчиствани пред погледа на Буфон от защитници на Юве.

След почивката Ювентус продължи да държи инициативата и не даваше възможност на съперника да атакува. В 63-ата минута опасен удар на Маркизио над 25 метра затрудни Спортиело, който с плонжира и едва изби в корнер. За втори път в мача след корнера Аталанта рухна - Манджукич се извиси над защитата на гостите и с глава отбеляза трети гол за Юве.

Чак в 82-ата минута Аталанта успя да порази вратата на домакините. Фройлер засече центриране отдясно и постреля Буфон. Гостите обаче нямаха нито време, нито сили за нещо повече. В самия край на мача резервата Лемина отблизо можеше да вкара четвърти гол за торинци, но удари греда.

Ювентус - Аталанта 3:1

1:0 Алекс Сандро 15
2:0 Ругани 19
3:0 Манджукивч 64
3:1 Фройлер 81

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Ругани, Киелини, Алекс Сандро, Кедира (61 - Лемина), Маркизио, Стураро, Пянич (78 - Евра), Манджукич (76 - Куадрадо), Игуаин

Аталанта: Спортиело, Толой, Калдара, Масиело, Конти (55 - Граси), Кеси, Фройлер, Спинацола, Куртич (75 - Д'Алесандро), Петаня (56 - Пешич), Гомес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mUJsGD8sv-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>