Торино – Ювентус, мач от 32-ия кръг на италианската Серия „А”, начало: 16:00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер

Халфове: Пепе, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра, Марона

Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Йоренте, Матри

Прогноза на Gol.bg:

Дербито на Торино е едно от най-горещите в Италия. Сблъсъкът ще бъде празничен за „бианконерите”, които се класираха на полуфинал в Шампионска лига и докосват четвъртата си поредна титла. При успех над градския съперник и над Фиорентина в сряда, златото на Юве ще стане факт. Не и че някой се съмнява в него.

Торино е на 8-мо място в класирането и само чудо може да ги класира за участие в Лига Европа през следващата кампания. „Биковете” обаче ще се опитат да прекъснат черната си серия срещу „черно-белите” от седем поредни загуби. Те обаче и много трудно вкарват голове на Юве. В последните си 11 срещи едва един път са поразявали вратата на „старата госпожа”.

Това стана в последното дерби между двата отбора, играно на „Ювентус Стейдиъм”. Домакините се наложиха с 2:1, като в последните десетина минути играха с човек по-малко, а резултатът беше 1:1. Но с перфектен удар в 92-ата минута Андреа Пирло донесе успеха на „черно-белите”. Футболистите на Торино със сигурност ще са пределно мотивирани да отмъстят за нещастното поражение през есента. Аут обаче е Гастон.

Масимилиано Алегри пък най-вероятно ще даде почивка на част от титулярните си футболисти след изморителния мач с Монако (0:0) в сряда. Той не може да разчита на Квадво Асамоа, Пол Погба, Мартин Касерес и Патрис Евра, чието място ще бъде заето от Паоло де Челие. Симоне Падоин, Роберто Перейра и Алесандро Матри също се очаква да стартират от 1-ата минута. Карлос Тевес пък пипна грип и може да остане на резервната скамейка.

Юве вече показа, че в Италия може да победи всекиго, без значение от играчите си на терена. Нашата прогноза е, че доминацията на „бианконерите” в градското дерби ще продължи, като Торино отново няма да вкара гол. Но едва ли те ще бъдат над 2,5 в мача.

Прогноза: Торино – Ювентус 0:1