Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, заяви, че "бианконерите" още не са на нивото на най-добрите отбори в последните години – Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен.

В това число спецът вече слага и ПСЖ, който преди два дена се изгаври брутално с каталунците в първи 1/8-финален мач в Шампионска лига – 4:0.


"Обожавам да гледам мачове от Шампионска лига. От тях може да се научи много и после видяното да се използва. Всички срещи се получиха отлично, отборите показаха високо ниво на майсторство. ПСЖ доказа, че е топ клуб. Физически и технически вече са сред най-добрите".


"Наполи игра добре срещу Реал Мадрид. Беше труден мач, особено за гостите, защото им липсва опит в Европа. Реал е събрал футболисти от световна класа. Само погледнете Модрич – три пъти подаде отлични пасове право на краката на Роналдо. Испанците притежават страхотна индивидуална класа. И независимо от това, Наполи направи добър мач", каза Алегри, след което похвали треньора на южняците Маурицио Сари за работата, която върши.

Относно своя отбор Алегри заяви: "Юве не е на нивото на Реал, ПСЖ, Барселона и Байерн – има какво да подобряваме. Но разбира се, имаме амбиции да се съревноваваме с тези отбори и психически сме готови. Някои се съмняваха в баварците, но те победиха Арсенал много лесно. Винаги е трудно да надделееш над германци, те притежават техника и характер. Ювентус трябва да се подобри и това ще стане, защото имаме брилянтни футболисти", завърши Алегри.