Сампдория – Ювентус, мач от 34-ия кръг на Серия „А”, стадион: „Луиджи Ферарис”, начало: 19:00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Аудеро

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер

Халфове: Ромуло, Пепе, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра, Мароне

Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Йоренте, Матри,

Прогноза на Gol.bg:

Четвъртата поредна титла на Ювентус в Италия може да стане факт още днес. „Бианконерите” се нуждаят от равенство при гостуването си на Сампдория, за да станат шампиони и математички, защото от месеци е ясно, че отново няма кой да ги спре към върха.

Масимилиано Алегри взе в групата всички си  най-добри футболисти, въпреки предстоящия първи полуфинален мач в Шампионска лига с Реал (Мадрид). Но най-вероятно той ще даде шанс за изява на Алесандро Матри, Симоне Падоин, Анджело Огбона и други играчи, които по-рядко получават шанс за изява и със сигурност ще са резерви срещу „белия балет”.

Няма как „черно-белите” да не мислят за Шампионска лига, като това вече един път им изигра лоша шега – 0:1 от Парма. В противен случай торинци вече можеха да са си гарантирали скудетото. Това обаче не е голям проблем и нищо чудно отборът да не спечели и днес. И да стане шампион, Макс Алегри забрани празненствата и позволи на играчите да изпият максимум по една чаша шампанско, за да не се разконцентрират.

От своя страна Сампдория се намира в слаба форма и няма успех в последните си 5 мача в калчото – 3 равенства и 2 загуби, заради което тимът изгуби шансове за класиране в Шампионска лига през следващия сезон.

Съставът от Генуа все пак се намира на 5-то място в класирането и основната цел е участие в Лига Европа наесен. Там обаче отборите са много сгъстени и Сампдория, Дженоа, Фиорентина, Интер и Торино са разделяни от едва 3 точки и всяка грешна стъпка може да се окаже пагубна.

По-рано през сезона Сампдория измъкна 1:1 от Юве в Торино, а през последните години това е един от най-неудобните съперници на хегемона в Италия. „Черно-белите” имат три загуби от този съперник в последните шест срещи, срещу две победи.

Нашата прогноза е, че Юве отново  няма да спечели, но все пак ще стане шампион довечера.

Прогноза: Сампдория – Ювентус 1:1