Ювентус крачи мощно към поредна защита на титлата си в Италия с победа 1:0 като гост на Сампдория. Голът за успеха над коравите генуезци заби Хуан Куадрадо още в 7-ата минута.

"Старата госпожа" доминира изцяло през първото полувреме, но геройски намеси на вратаря на Самп Кристиан Пуджони предотвратиха по-сериозна разлика в резултата. След почивката домакините натиснаха здраво, но не успяха да прекършат стабилната защита на Юве.

С успеха торинци продължават да са убедителен лидер в Серия А, като преди късния мач тази вечер водят с 10 точки на втория Наполи и 11 на третия Рома, който е домакин на Сасуоло в последния мач от кръга.


Фаворитът Ювентус започна вяло двубоя и в началните минути Сампдория привидно бе по-активният отбор на терена. В 6-ата минута Фабио Куалярела се измъкна отдясно по диагонала, но ударът мина покрай далечната греда.

"Старата госпожа" обаче реагира мигновено и 60 секунди по-късно поведе в резултата. Асамоа центрира остро отдясно и Куадрадо от упор с глава постреля Пуджони за 1:0. Малко след това Марио Манджукич от няколко метра не успя да преодолее вратаря на генуезци.

В 20-ата минута груба грешка в защита остави Игуаин да стреля в наказателното поле, но Пуджони прояви топ рефлекс и изби удара на аржентинския голмайстор. В 27-ата минута "Старата госпожа" получи тежък удар, след като Пауло Дибала получи разтежение и трябваше да напусне терена принудително, като на негово място в игра се появи Марко Пяца.

Последва натиск на Сампдория, който доведе до доста напрежение пред торинската врата. Далечен удар на Бруно Фернандес затрудни Буфон, който първо изпусна топката, но след това с котешки рефлекс захлупи топката под носа на съперник.

Малко след това Фабио Куалярела бе на косъм от фамозен гол със задна ножица, но топката профуча покрай вратата. В самия край на полувремето Сами Кедира се размина с топката на метри от вратата след центриране на резервата Марко Пяца. Секунди по-късно Игуаин направи двойно подаване с Пяца и шутира от дузпата, но Пуджони за пореден път спаси своя тим.

След почивката отново Самдория започна по-добре в търсене на изравнителен гол. Най-добрият в състава на домакините до момента Фабио Куалярела изстреля нов силен диагонален удар, но Буфон отново бе на място и сигурно спаси.

В следващите минути Ювентус очевидно отстъпи инициативата и прие играта в своята половината. Атаките на "моряците" обаче бяха твърде хаотични и трудно създаваха сериозни опасности. При една от тях резервата Патрик Шик бе близо да порази торинската врата, но точно в последния момент при завършващия удар бе блокиран от Квадво Асамоа.

В последните минути на двубоя Куалярела направи втора задна ножица, но отново не успя да намери вратата. В крайна сметка силите на Самдория не стигнаха и до края на двубоя торинци устискаха преднината си, за да вземат поредни три точки в устрема си към шеста поредна шампионска титла.

Сампдория - Ювентус 0:1

0:1 Куадрадо 7

Сампдория: Пуджони, Сала, Силвестре, Скриниар, Реджини, Линети, Торейра (61 - Прат), Барето, Фернандес (53 - Шик - 75 - Джуричич), Куалярела, Мюриел

Ювентус: Буфон, Алвеш, Ругани, Бардзали, Асамоа, Пянич, Кедира, Куадрадо (72 - Лемина), Дибала (27 - Дибала), Манджукич, Игуаин (85 - Лихтщайнер)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/XgZFsMXsRwQ?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>