Европейският клубен шампион Реал Мадрид е готов да счупи световния трансферен рекорд, за да привлече звездата на Ювентус Пауло Дибала. Очаква се през следващите седмици перлата на "старата госпожа" да поднови договора си и е малко вероятно в него да бъде включена освобождаваща клауза.

Въпреки това Diario Gol твърди, че "кралският клуб" е много заинтересован от аржентинския национал и иска на всяка цена да го купи. Според медията, която е смятана за една от най-авторитетните в Испания, Реал ще предложи 80 млн. евро за Дибала. Отделно Ювентус ще получи още 45 млн. евро под формата на бонуси, което ще направи общата стойност на сделката 125 млн. евро.

Италианският хегемон обаче няма никакво намерение да продава 23-годишния техничар, към когото интерес проявява и Барселона. Самият Дибала наскоро даде интервю, в което заяви, че мечтае да се превърне в следващия Алесандро Дел Пиеро за Юве.

Настоящият трансферен рекорд пък държи Манчестър Юнайтед, който през лятото плати 105 млн. евро на торинци за Пол Погба. Преди това Реал счупи постижението в пет последователни случая с привличането на Луиш Фиго от Барса, Зинедин Зидан (Юве), Кака (Милан), Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед) и Гарет Бейл (Тотнъм).