Италианският шампион Ювентус започна сериозна работа относно подсилването на отбора през лятото. За целта ръководството на "бианконерите" има две основни цели – да задържи треньора Макс Алегри и да привлече плеймейкъра на ПСЖ Марко Верати.

Според Corriere dello Sport торинци искат да вземат полузащитник от най-висока класа, след като не успяха да сторят това миналото лято, когато продадоха Пол Погба на Манчестър Юнайтед за рекордните 105 млн. евро. Голямата мечта е Верати, за когото Юве е готов да предложи 80 млн. евро.


Генералният директор на "старата госпожа" Джузепе Марота ще проведе неофициални разговори с ПСЖ относно 24-годишния футболист и ако преминат добре, ще започнат и официалните преговори. Предполага се, че "принцовете" биха се съгласили да продадат аса си на тази цена, но специално за Юве тя ще бъде вдигната на 100 млн. евро.

Причината за това е, че на "Парк де Пренс" още са разгневени как италианците им откраднаха Кингсли Коман преди години. Сериозен фактор при евентуалната сделка обаче може да изиграе самият Верати, който никога не е криел, че е фен на Ювентус от дете.

В същото време Gazzetta dello Sport съобщава, че клубът ще предложи нов договор на Алегри, защото не е убеден в качествата на евентуалните му наследници – Лучано Спалети, Пауло Соуса или Еузебио Ди Франческо. Настоящото споразумение на Алегри е до лятото на 2018 г., а името му е свързвано с Арсенал и Барселона. Той обаче е готов да остане в Юве, стига да получи пълна власт върху трансферната политика.