Освиркванията на стадиона на Наполи – "Сан Паоло", допълнително ще мотивират голмайстора на италианския шампион Ювентус Гонсало Игуаин. Това заяви бившият защитник на двата отбора Чиро Ферара.

В неделя Ел Пипита за първи път ще излезе срещу бившия си тим на тяхното съоръжение след 90-ет милионния трансфер при "бианконерите", който взриви Апенините. "Какво облекчение, че не е нужно да играя", пошегува се Ферара в интервю за Corriere dello Sport.

"Ясно е, че Игуаин ще бъде освиркван и ще има разнообразни закачки с него. Неаполитанци са доста изобретателни в тези неща. Но Гонсало е роден шампион и това няма да го уплаши. Напротив – всички провокации ще са страхотна мотивация за него", каза още бившият защитник.

"В Неапол съперничеството с Юве излиза извън рамките на спорта. Ясно е, че резултатът от мача може да е всякакъв, но независимо от него, смятам, че Ювентус ще стане шампион", добави Ферара.

Сблъсъкът ще се играе в неделя от 21.45 часа наше време. Преди него "бианконерите" са лидери със 73 точки, докато Наполи заема 3-то място с 63 т. Между тях е Рома с 65 т.