Италианският шампион Ювентус продължава с тоталната си доминация в Серия "А" и записа рекордна 33-та поредна домакинска победа, след като смаза Дженоа с 4:0.

Изходът на срещата беше ясен още до 20-ата минута, след като Есекиел Муньос (17) си заби автогол, а 60 секунди по-късно Пауло Дибала удвои преднината на "бианконерите". В самия край на полувремето Марио Манджукич направи 3:0 за Юве с фамозен гол. След почивката Леонардо Бонучи също записа името си сред голмайсторите, а по-късно Клаудио Маркизио, Гонсало Игуаин и Квадво Асамоа нацелиха гредите. В заключителните минути официален дебют с "черно-белия" екип направи Родриго Мандрагора.

С успеха хегемонът на Апенините събра 83 точки и даже чудо не може да го спре по пътя към историческа шеста поредна победа. Преследвачът Рома има 72 т., утре гостува на Пескара, но до края на първенството има 5 кръга. Дженоа пък остава на 16-та позиция с 30 т.


Треньорът на италианския доминант Макс Алегри смени схемата на 4-3-3. Като десен защитник започна опитният Андреа Бардзали, пред него действа Стефан Лихтщайнер. Меди Бенатия смени Джорджо Киелини, който получи почивка, докато Клаудио Маркизио зае позицията на наказания Миралем Пянич.

На вратата пък застана Нето, тъй като легендата Джанлуиджи Буфон получи почивка и изобщо не попадна в групата. Атаката на Дженоа поведе Джовани Симеоне, който през есента вкара два гола на Юве при изненадващата победа на "грифоните" с 3:1 на "Луиджи Ферарис". В предни позиции му помага бившият футболист на торинци Рафаеле Паладино.

Шампионите спечелиха нарушение на удобна за центриране позиция още във 2-ата минута. В отсъствието на Пянич, зад топката застана единствено Дибала, но Игуаин не успя да засече подаването му. Малко след това Бонучи се подхлъзна, което позволи на Симеоне да нахлуе в наказателното поле и да стреля по диагонала, но покрай целта.

Първото опасно положение се откри пред Юве в 7-ата минута. Дибала центрира като по учебник, Игуаин засече с глава, но кълбото профуча на сантиметри покрай далечната греда. Малко се това Кедира се отскубна сам срещу вратаря и вкара, но голът беше правилно отменен заради засада. "Бианконерите" продължиха да създават опасности и след четвърт час игра Дибала си освободи пространство и отправи фалцов изстрел, който излезе в аут.

Така се стигна до 17-ата минута, когато логичното се случи и домакините поведоха. Игуаин с чудесно прехвърлящо подаване изведе Маркизио очи в очи с Ламана, халфът засече, след което Муньос отклони топката в собствената си врата – 1:0!  Само минути по-късно Дибала напрактика реши изхода на мача.

Игуаин с глава свали към аржентинския техничар, той между трима противници направи двойно подаване с Кедира, след което с плътен удар остави безпомощен вратарят на Дженоа за 2:0! След малко повече от половин час игра Нтчам шутира от далеч, но в аут. В 35-ата минута Игуаин отправи хубав изстрел, който Ламана изби. В 41-ата минута резултатът стана класически след фамозен гол на Манджукич.

Хърватският национал проби по лявото крило, центрира в наказателното поле, но топката се върна в него. Без миг забавяне той отправи страховит изстрел в далечния ъгъл, който влетя неспасяемо във вратата за 3:0! До края на полувремето резултатът можеше да набъбне още, но Ламана някак си успя да избие засичането на Дибала от вратарското поле.

В 52-ата минута Дибала центрира от фаул, Бонучи с едно докосване преодоля Ламана, но попадението не беше зачетено заради фаул в атака на Манджукич. Така се стигна до 64-ата минута, когато от четвъртия опит в мача Бонучи най-накрая се разписа. Защитникът направи впечатляващ пробив през центъра и с безпощаден удар от пеналта матира Ламана, за да вкара 3-ия си гол от началото на сезона в Серия "А" и общо 4-ти (б.р. – срещу Севиля в Шампионска лига при 3:1).

В 70-ата минута късметът покри Дженоа. Маркизио едва не счупи гредата след свиреп удар, топката попадна в Игуаин, който засече от движение, но той уцели левия стълб. По-късно даже и Бардзали пробва късмета си с далечен изстрел, който излезе в аут.

До края не падна нов гол, въпреки че и Асамоа нацели греда, а изстрел на Дибала след самостоятелен рейд премина на сантиметри от вратата.

Ювентус – Дженоа 4:0

Голмайстори: 1:0 Муньос (17-авт), 2:0 Дибала (18), 3:0 Манджукич (41), 4:0 Бонучи (64)

Ювентус: Нето, Бардзали, Бонучи, Бенатия, Асамоа, Лихтщайнер, Маркизио (86-Мандрагора), Кедира (69-Ринкон), Манджукич (82-Стураро), Дибала, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Дженоа: Ламана, Джентилети, Бурдисо (67-Бираски), Миньос, Лазович, Велосо, Каталди, Лаксалт (48-Бегето), Паладино, Нтчам, Симеоне
Треньор: Иван Юрич

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Дж. Калваресе
Жълти картони: Бурдисо (Дженоа)