Наставникът на италианския хегемон Ювентус Макс Алегри беше определен за най-добрия треньор в света в запитване на Corriere dello Sport, в което участват журналистите от водещите европейски издания.

В допитването тактикът от Ливорно е получил 167 гласа, като победителят се определя по десетобалната система. Алегри продължава да прави чудеса начело на Юве и е на път да изведе "бианконерите" до трети пореден златен дубъл в Италия и е на крачка за втори път да класира отбора на финал в Шампионска лига.

На второ място е Антонио Конте, който също изгради репутация на един от най-добрите специалисти при "старата госпожа". Бившият халф е събрал 156 точки, защото още в дебютния си сезон в Челси е близо до титлата и класира лондончани на финал за ФА Къп. Челната тройка се допълва от Карло Анчелоти, който от лятото е начело на Байерн Мюнхен.

Сочените за най-добри треньори Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, които карат първи сезони в манчестърските грандове Сити и Юнайтед, са съответно 6-ти и 5-ти. Това е нормално, защото "гражданите" и "червените дяволи" се борят за място в Топ 4 на Висшата лига, въпреки че афишираха сериозни амбиции преди сезона и бяха хвърлени луди пари за нови играчи.

Пред тях е наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне, който отново класира "дюшекчиите" напред в Шампионска лига – 1/2-финал, където съперник е старият познайник Реал Мадрид.

В допитването участват журналисти от Corriere dello Sport, The Times, L’Equipe, Mediaset, Sky, Tuttosport, Rai Sport, Guerin Sportivo, La Repubblica, Corriere della Sera, Bild, beIN SPORTS.

Топ 10 на най-добрите треньори в света: