Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, предупреди, че "бианконерите" още не са спечели ли нищо, въпреки че са се запътили към исторически требъл.

Торинци са съвсем близо до рекорден трети пореден дубъл на Апенините, след като 5 кръга преди края на първенството имат 8 точки аванс пред Рома, а на финала за Купата срещат Лацио. На 1/2-финалите в Шампионска лига съперник е Монако и "старата госпожа" е определян като фаворит в сблъсъка.

"Много неща бяха казани и изписани през последната седмица, но в този момент Ювентус не е спечелил нищо. В края се гледат трофеите и думите нямат значение. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Утре имаме мач (б.р. - гостуване на Аталанта), в който не можем да си позволим да загубим, защото ще позволим на Рома да мечтае. Да, този сезон ние сме единственият отбор, който може да спечели требъл, но първо да станем шампиони, после Купата, всичко по реда си", каза Алегри на пресконференцията си.

Тактикът каза още, че утрешната визита на Аталанта е един от най-важните мачове през сезона, защото отборът от Бергамо се намира във великолепна форма и се бори за участие в Лига Европа през следващия сезон. "Дали ще има ротации? Утре ще реша", каза още Алегри.