Халфът на италианския гранд Ювентус – Сами Кедира, заяви, че при "бианконерите" е станал още по-добър футболист, отколкото в Реал Мадрид.

Световният шампион от 2014 г. най-вероятно ще се изправи срещу бившия си клуб във финал в Шампионска лига, след като "бианконерите" и "белия балет" са само на крачка от Кардиф. В първи 1/2-финални мачове те победиха съответно Монако с 2:0 като гост и Атлетико Мадрид с 3:0 като домакин и само чудо ще ги спре по пътя към решаващия мач.

"Постигнахме перфектен резултат срещу Монако", каза Кедира, който не игра на стадион "Луи II" заради наказание. "Да спечелиш с два гола далеч от дома е прекрасно и това се случи благодарение на големите ни шампиони като Буфон, Гонсало Игуаин и Дани Алвеш. В такива срещи е важно да имате играчи от този калибър на ваша страна".

"Все пак, трябва да отбележим голове и на реванша. Ние сме в същото положение като на 1/8-финалите срещу Порто. Знаем добре, че се мислим за финалисти ще е най-голямата ни грешка", каза още Кедира, цитиран от Juventusbulgaria.com.

Относно евентуалния финал с Реал, германският национал заяви: "Последният ми период в Мадрид не беше лесен за мен. Мога да кажа, че в Ювентус се развих не само тактически, но и извън терена, където се сблъсках с нов манталитет и култура. Комбинацията от характер, качество и креативност е положителна за мен, но това важи за целия отбор".

"Ние сме отбор, обединяващ психологически и тактически характеристики, способни да се защитаваме и нападаме, намирайки правилните комбинации. Ние всички работим в една и съща посока, имаме еднакъв усет и сме една много обединена група".