Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която е посветена специално на Шампионската лига.

В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешния полуфинален двубой между Ювентус и Монако:

Деси:

Ювентус ще довърши започнатото от първия мач. Преди него си мислех, че е възможно бианконерите да покажат известни колебания, но те ме опровергаха – показаха изключителна дисциплина и решителност да стигнат до финала. Не очаквам да подценят момента и ще търсят задължителна победа и пред собствена публика. Монако, който си остава все пак класен отбор, едва ли ще се откаже лесно, но по-скоро е обречен.  По-интригуващото е дали ще успеят да вкарат едва третия гол във вратата на Ювентус от началото на сезона в турнира. Според мен монегаските ще се хвърлят в атака, тъй като няма какво да губят.

Точен резултат: 2:1

Ваня: 

Ювентус е с единия крак на финал в Шампионска лига, след като победи с 2:0 Монако като гост. Днес предстои реваншът между двата отбора, който ще е играе в Торино и "бианконерите" едва ли ще допуснат изненада. Те имат едва два допуснати гола от началото на турнира и запазиха вратата си суха в сблъсъка с Барселона (3:0 общ резултат) в предната фаза. Всички говорят за силната атака на Монако, но в първата среща се видя, че и тя е безсилна срещу Джанлуиджи Буфон и отбраната пред него. По-големият опит на Юве отново ще се окаже решаващ и очаквам минимална победа.

Точен резултат: 1:0

Вели:

След първия мач във Франция и победата като гост, очаквам нов успех за италианците. "Монегаските" не можаха да покажат ударното си нападение на собствен терен, не очаквам да го направят и като гост. Считам, че Ювентус е фаворит за трофея.

Точен резултат: 2:0

Класиране:

1. Ваня Симонска – 16 точки
2. Десислава Джерманска – 15 точки
2. Велислава Миланова – 15 точки