Защитникът на Ювентус Дани Алвеш продължава да впечатлява с изявите си и на 34-годишна възраст. Бившият бек на Барселона собственоръчно елиминира Монако на полуфиналите в Шампионската лига, избухвайки с 3 асистенции и фантастичен гол за крайното 4:1.

Така точно две години след триумфа си с Барса над Юве, Алвеш ще играе във финала на най-престижния европейски клубен турнир с екипа на "старата госпожа". Статистиката показва, че подавач №1 в историята за головете на Лео Меси ще изиграе своя 14-и финал за последните 11 години.

Дани направи своя дебют за Севиля през 2002 година и четири години след това изигра първия си финал на европейската сцена. Андалусийци унищожиха Мидълзбро с 4:0 във финала на Купата на УЕФА, а след това бразилецът изигра още три финала с клуба.

През лятото на 2008 година той премина в Барселона, където спечели всички възможни трофеи по няколко пъти. За осемте си сезона на стадион "Ноу Камп" Алвеш може да се похвали с три триумфа в Шампионската лига и два на световното клубно първенство.

Куриозното е, че за въпросния период от 11 години бекът има повече финали от бившия си отбор Барса, който има 12.