Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, остана изключително доволен от шестото поредно скудето.

Под негово ръководство "бианконерите" спечелиха три златни дубъла на Апенините и ще играят втори финал в Шампионска лига. Именно заради това ръководството на клуба ще му предложи нов договор (б.р. сегашния е до 2018), но самият Алегри не знаели дали ще преподпише.

 "Най-напред искам да поздравя шестимата играчи, които спечелиха шест поредни титли. Бъдещето ми зависи от нас. Много съм щастлив в Ювентус, но трябва да седнем и да говорим. Отборът достигна високо ниво, което не е лесно за поддържане. За това ще видим какви идеи имаме", каза Алегри.

"Тази сутрин ми мина през ума къде бях преди 10 г. – Сасуоло, Каляри, а сега съм шампион с Ювентус, печелил съм скудетото и с Милан. Много съм щастлив, но ми предстои дълъг път. Кариерата ми може да не е дълга, но футболът и напрежението ми допадат.  Надявам се, че все още  не съм достигнал своя връх", добави Алегри.

На 3 юни в Кардиф "бианконерите" излизат срещу Реал Мадрид във финала в Шампионска лига. При победа Юве за първи път в богатата си история ще спечели требъл.