Италианският хегемон Ювентус възнамерява да превърне нападателя Пауло Дибала в новия Алесандро Дел Пиеро. Това заяви генералният директор на клуба Джузепе Марота. Той беше категоричен още, че в новия договор на аржентинския национал няма освобождаваща клауза и определи тази практика като "истинска лудост".

"Как избираме кои играчи да вземем? Търсим утвърдени шампиони. Погледнете Дани Алвеш, Марио Манджукич, Сами Кедира, Гонсало Игуаин и т.н. Или талант. Но не просто талант, а човек, който може да стане лидер, победител. Той трябва да притежава и човешки ценности. Дибала е точно този профил. За него имаме проект "Дел Пиеро".

"И двете страни искаме да имаме дълго пътуване заедно. Дали има клауза за освобождаване в новия договор? Това е лудост и никога няма да поставя подобно нещо в контрактите на играчите. Тя не е предимство, точно обратното – поставя ви в слаба позиция. Да кажем, че клаузата на Пол Погба щяхме да я направим 60 милиона евро. Но го продадохме за 105 млн. евро", заяви Марота в интервю за Tuttosport.

Той коментира и лятната селекция на Ювентус. "Миналото лято беше едно от най-добрите в историята ни. Сега определено искаме да укрепим отбора. Имаме нужда от корекции, въпреки че сме силни. Но няма да продадем шампионите си, категоричен съм. Ако някой иска да напусне, това вече е друг въпрос. Но не знам да имаме такъв футболист", каза още Марота.