Финалистът в Шампионската лига Ювентус ще плати 16 милиона евро (около 14 милиона паунда) на Арсенал за вратаря Войчех Шчесни, съобщи Скай Спортс, като се позова на свои източници. Полският вратар също е съгласен да се премести в италианския шампион, като вече е дискутирал и личния си договор с Юве. Очакванията са да подпише договор за четири години със заплата от 3,5 милиона паунда на сезон.

Шчесни е впечатлил носителите на титлата и Купата на страната по време двете години под наем, които изкара в Рома, които през тази година останаха 2-и след Ювентус в Серия А.

Очакванията са Шчесни да бъде най-лесната смяна за отказващия се Джанлуиджи Буфон, който обяви такива намерения след финала в Шампионската лига. 39-годишният Буфон е с изтичащ договор през юни, докато полякът има познания за италианското първенство и то в стабилен клуб като Рома, така че смяната би трябвало да стане лесно.

Вече 27-годишният поляк пристигна в школата на Арсенал през 2006-а година от Легия Варшава и за момента има 181 мача за първия отбор на Артилеристите.