Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, заяви, че не е направил нищо, за да задържи Пол Погба при "бианконерите".

Преди години френският национал се превърна в най-скъпия футболист в историята на футбола, преминавайки в Манчестър Юнайтед срещу 105 милиона евро. "Погба или Дибала? Пауло е по-привлекателен, но Пол е необикновен, защото притежава физика и техника. Когато продадохме Погба, не направих нищо, за да го задържим", заяви Алегри в интервю пред Sky.

Тактикът от Ливорно се върна и към периода си в Милан. "Казах на Берлускони, че ако купим Ибрахимович и ще вземем Скудетото. Така и се случи. Благодарен съм на Милан за това, че ме взех от Каляри и ми даде възможност да работя с топ играчи. Да, те не бяха млади, но оставаха звезди. Имахме проблеми през втората година на моята работа, когато много футболисти завършиха кариерата си. Като цяло, тези четири сезона бяха забележителни. През първите две години тренирах отбор от шампиони, с които исках да работя 6-7 години по-рано", добави Алегри.