Италианският хегемон Ювентус е на път да уреди Дъглас Коста от Байерн Мюнхен за 9 милиона евро, съобщава L’Équipe.

"Бианконерите" ще платят тази сума, за да вземат бразилеца под наем за два сезона. В договора между клубовете ще има задължителна откупна клауза за още 33 млн. евро. По този начин Юве и Байерн са стигнали до компромисен вариант относно трансфера, след като баварците настояваха за 50 млн. евро, докато торинци даваха 40 млн. евро.

С този ход рекордьорът по титли в Италия ще има средства за още нови попълнения, сред които Федерико Бернардески от Фиорентина и вратарят Войсчех Счесни (Арсенал). Той бъде взет за заместник на продадения за 7 млн. евро на Валенсия Нето.

Припомняме, че Байерн привлече Коста преди 2 г. от Шахтьор Донецк за 30 млн. евро. В началочо 26-годишното крило се понрави с представянето си на "Алианц Арена", но постепенно формата му започна да спада и през миналия сезон Карло Анчелоти го заби на пейката.

Шефовете на Юве и Байерн се намират в отлични отношения и през последните години двата клуба направиха немалко трансфери помежду си – Артуро Видал и Кингсли Коман поеха към Германия, а Меди Бенатия към Италия.