Централният защитник Леонардо Бонучи намекна, че напуска италианския хегемон Ювентус.

Преди минути 30-годишният бранител публикува своя снимка в социалните мрежи, на която пише, че е готов за новия сезон. Текстът към нея гласи: "Да се върнем на работа! Готов съм да започна още веднъж". Странното на фотоса обаче е, че Бонучи не е с екип на Юве, а с къси панталони и черна блуза.

Според повечето медии на Апенините облеклото му е ясен намек, че повече няма да облече "черно-бялата" тениска. Късно снощи агентът на защитника Алесандро Лучи заяви, че търси нов отбор на клиента си, но не назова причина за предстоящата раздяла.

Най-вероятните са скандалът с треньора Макс Алегри през изминалата пролет или нужда от ново предизвикателство. Втората версия е по-скоро спекулация, защото преди месец той заяви, че новините му за напускане не отговарят на истината. При евентуална продажба Юве ще настоява за минимум 50 милиона евро за Бонучи, който има договор до 2021 г.

Италианският национал играе при торинци от 2010 г., когато беше купен от Бари за 15,5 милиона евро. За този период той записа над 220 мача в Серия "А", спечели шест титли, три Купи и три Суперкупи на Италия. Бранителят има и два загубени финала в Шампионска лига – 1:3 от Барселона и 1:4 от Реал Мадрид.

Интерес към Бонучи проявяват Милан, Интер, Челси, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Барселона. Семейството му иска да остане на Апенините, но Ювентус едва ли ще се съгласи да го продаде на пряк конкурент. Така във фаворит за подписа му се превръщат "гражданите", защото Бонучи ще предпочете да играе под ръководството на Пеп Гуардиола.