Един от големите лидери на италианския хегемон Ювентус – Леонардо Бонучи, е пред сензационен трансфер в Милан. Двата клуба са на финалната права на преговорите, а 30-годишният бранител вече е уточнил личните си условия с "росонерите". Но каква е истината за сделката, която разтърси Апенините?


Всичко започна като слух, който развесели тифозите на двата колоса, но се оказа реалност. Обяснението на Gazzetta dello Sport изглежда като най-достоверно за трансфера. Ето го и него:

- Всички започва на финала в Шампионска лига с Реал Мадрид, загубен с 1:4. На почивката резултатът в Кардиф е 1:1, но след нея играта на Юве буквално се срива. Дни след големия мач се появиха информации, че е имало скандал в съблекалнята на "бианконерите". В неговия център е бил именно Бонучи. Всичко започва от Дани Алвеш, който се ядосва на Дибала и го обвинява, че е страхливец и играе прекалено изплашено, защото получава жълт картон още в началото на финала.

- Треньорът Макс Алегри се включва да защити на Дибала и казва на Алвеш да се успокои. И тук се намесва Бонучи. Той застава твърдо на страната на Алвеш и започва да чете конско на Дибала. Опитният Андреа Бардзали се опитва да укроти страстите, което още повече вбесява Бонучи. Той казва на Бардзали да мълчи и да си гледа своята работа, защото не може да се справи с набезите на Марсело.

- От своя страна Бардзали отвръща на Бонучи, че голът е станал заради него, защото не е блокирал Кристиано Роналдо, а е гледал отблизо как четирикратният носител на Златната топка нанася решаващия удар, с който открива резултата. В този момент Алегри се намесва и спира скандала, но вече е твърде късно. Най-силното оръжие на Юве – защитата, е в конфликт, което се оказва пагубно за крайния изход на големия мач.

След финала е решено – "старата госпожа" ще се раздели с двете "гнили ябълки" – Алвеш и Бонучи, за да не се наруши йерархията. Първият вече напусна, идва ред и на втория. Сериозен интерес към него проявяват Челси и Манчестър Сити, които могат да платят много повече за правата му. Бранителят обаче иска да остане в Италия заради малкия си син, който миналото лято претърпя две мозъчни операции. И тук се намесва Милан – клубът, който може да му плаща между 6 и 7 млн. евро годишна заплата.