Изпълнителният директор на италианския хегемон Ювентус – Джузепе Марота, заяви, че до края на лятото клубът няма да прави гръмки трансфери.

В близките часове "бианконерите" ще представят шестото си ново попълнение Блес Матюиди, който идва от ПСЖ за 15-20 млн. евро. Преди това Юве се подсили още с Федерико Бернардески (Фиорентина), Дъглас Коста (Байерн), Войсчех Счесни (Арсенал), Матия Де Шилио (Милан) и Родриго Бентанкур (Бока Хуниорс). Дани Алвеш и Леонардо Бонучи пък напуснаха, съответно в посока ПСЖ и Милан.

"Пазарът е стресиращ", заяви Марота пред клубната телевизия JTV. "Какво ни трябва? Има още 15 дни и всичко може да се случи. Но няма да има нищо фантастично, защото е трудно да подобрим настоящия отбор. Спокойни сме и знаем, че имаме конкурентен състав, който може да се бори на всички фронтове. Дали цикълът ни е в края? Хората говориха така и след напускането на Антонио Конте, но през шестте години доказахме, че имаме печеливш модел", каза още той.

Архитектът на Юве призна, че Челси наистина е отправил оферта за Алекс Сандро, но тя е била отхвърлена. "Той каза, че иска да остане тук", обясни Марота. "Ще направим анализ на трансферното лято след 1 септември. Играта се промени и вече няма клубни легенди, които да са в един отбор по 10 г. Сделката за Неймар е част от играта, ПСЖ щеше да плати клауза и от 300 млн. евро. Цифрите са огромни дори за играчи със средни качества. Ние взехме Родриго Бентанкур, който е подценен, защото не струва скъпо и няма бляскава визитка. Но е голям талант", завърши Марота.