Френският национал Блес Матюиди мина успешно задължителните медицински прегледи и по-късно днес официално ще бъде представен като футболист на Ювентус. Това обяви страницата на италианския хегемон.

За него "бианконерите" ще платят между 15 и 20 милиона евро на ПСЖ. 30-годишният футболист беше взет на пожар заради загубата от Лацио за Суперкупата на Италия, където лъснаха доста слабости в отбора на Макс Алегри.

Матюиди е в Торино от вчера и вечерта мина първата част от прегледите. Тази сутрин той се върна в J-Medical, за да завърши и останалите тестове, които показаха, че е напълно здрав и няма да има пречки относно сделката, която Юве искаше да осъществи още миналото лято.

Французинът ще се превърне в шестия нов играч на италианския шампион. Преди това с клуба подписаха още Федерико Бернардески (Фиорентина), Дъглас Коста (Байерн), Войсчех Счесни (Арсенал), Матия Де Шилио (Милан) и Родриго Бентанкур (Бока Хуниорс). Правата на Хуан Куадрадо и Медия Бенатия пък бяха откупени съответно от Челси и Байерн Мюнхен.