Един от символите на италианския хегемон Ювентус – Клаудио Маркизио, е непродаваем, твърдят в днешните си издания Corriere dello Sport и Gazzetta dello Sport.

Името на 31-годишния полузащитник вчера цял ден беше свързвано с Милан, след като се появиха информации, че "бианконерите" са готови да го продадат. Сега обаче спекулациите придобиха обрат и се съобщава, че Маркизио няма как да напусне родния си клуб.

Бащата на халфа – Стефано, който е и негов агент, също коментира създалата се полемика. "Не знам откъде идват тези слухове. Преди 2 години подписахме договор за 5 сезона с Ювентус и все още ни предстоят 3 от тях. За останалото питайте ръководството, но говорих с него преди три дни и те не ми казаха нищо подобно", заяви Маркизио-старши.

"Всичко около Милан са само слухове. Две неща са сигурни: Клаудио е добре и иска да играе. Във всеки трансферен прозорец Юве купува много играчи, но това не значи, че той трябва да си тръгне. Ще се замислим за подобна стъпка, само ако не играе няколко поредни месеца", добави той.