Италианският хегемон Ювентус продължава да търси нов централен защитник, който да смени преминалият за 40 милиона евро в Милан Леонардо Бонучи.

Според Calciomercato "бианконерите" са се насочили към Джером Боатенг от Байерн Мюнхен. Торинци ще отправят запитване за централния защитник в следващите няколко дни, за да опипат почвата около привличането му. Той има договор с германския шампион до 2021 г., но се предполага, че би сменил обстановката.

В сърцето на отбраната Карло Анчелоти разполага още с Матс Хумелс, който е твърд титуляр, Хави Мартинес и исполинът Никлас Зюле. 21-годишният футболист беше купен от Хофенхайм и се понрави с изявите си срещу Борусия Дортмунд за Суперкупата и победата с 3:1 над Байер Леверкузен.

Наскоро легендата на Юве Алесандро Дел Пиеро заяви, че "старата госпожа" подготвя голям трансфер, за който до момента не се е съобщавало. Нищо чудно иконата да е говорил именно за Боатенг. Другата опция пред торинци е Езекиел Гарай от Валенсия.

През последните години шефовете на Юве и Байерн са в отлични отношения и Кингсли Коман и Артуро Видал поеха от Апенините към "Алианц Арена", а по обратния път тръгнаха Меди Бенатия и Дъглас Коста.