Ювентус обърна с 4:2 Дженоа на "Луиджи Ферарис" и записа страхотна шампионатна победа. Така торинци са с пълен актив от точки и са лидери в Италия.

Домакините започнаха лудо мача и до 7-ата минута водеха с 2:0 след автогол на Пянич и попадение от дузпа на Андрей Гълъбинов.

Това обаче разяри торинци, които още до почивката изравниха след два гола на Дибала. През второто полувреме Юве показа, че е майстор на завързаните срещи и с попадения на Куадрадо (62) и Дибала (90) си взе своето - победата и трите точки.

Трябва да се отбележи, че в този мач на два пъти влязоха в употреба видео наблюденията, а именно за головете на Гълъбинов и Дибала от дузпи. Така Юве успя да си отмъсти на Дженоа за поражението с 1:3 от миналия сезон. 


Срещата на "Луиджи Ферарис" започна по феноменален начин за домакините от Дженоа. Още в 18-ата секунда тимът от Генуа дръпна в резултата, след като Миралем Пянич си забоде ефектен автогол и даде аванс на домакините.

Това обаче не бе всичко и приказните неща за Дженоа продължиха. В 7-ата минута българският национал Андрей Гълъбинов бе съборен от Даниеле Ругани в наказателното поле ва Юве, след което последва видео повторение и дузпа за домакините.

Зад топката застана Гълъбинов и опъна Буфон за 2:0. Уникално начало за Дженоа и тотален провал за торинци, които в тези първоначални минути не знаеха къде се намират и не можеха да вържат три точни паса.

Логично Юве се вдигна и натисна здраво, което даде резултат в 14-ата минута, когато Пянич асистира на Пауло Дибала и той намали за 1:2. Срещата продължи да бъде супер динамична и интересна, с множество положения и пред двете врати.

След половин час Гълъбинов отново можеше да вкара, но този път с глава стреля в аут. Към края на полувремето Юве натисна и стигна до изравняване.

В последните секунди преди почивката Куадрадо проби отдясно и намери Манджукович, който стреля от въздуха, но топката срещна ръката на Дарко Лазович. Отново се стигна до видеоповторение, след което бе свирена дузпа за гостите.

Зад топката застана Дибала и без проблеми вкара за 2:2. Страхотно първо полувреме, което задоволи и най-взискателните футболни фенове. 

Второто полувреме започна скучновато, като действията бяха основно в средата на терена без каквито и да било голови положения пред една от двете врати. Едва след час игра Юве натисна и в 62-ата минута стигна до пълен обрат.

Тогава разцъка с Манджукич, след което пое топката на гърди, счупи кръста на защитник на Дженоа и с техничен удар опъна мрежата за 2:3.

Секудни по-късно домакините можеха да изравнят, но топката профуча покрай лявата греда на Буфон. Десет минути по-късно Андрей Гълъбинов бе заменен, но играта на Дженоа с нищо не се подобри.

До края домакините натиснаха и се опитаха да стигнат до равенството, но гостите много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства. В добавеното време Пабло Дибала заби нов гол за хеттрик и Юве заслужено си взе победата и трите точки. 

ДЖЕНОА - ЮВЕНТУС 2:4

Голмайстори:

1:0 Пянич (1)

2:0 Гълъбинов (7 - дузпа)

2:1 Дибала (14)

2:2 Дибала (45 - дузпа)

2:3 Куадрадо (62)

2:4 Дибала (90)