Един от най-добрите вратари за всички времена – Джанлуиджи Буфон, разказа от кои съперници се е страхувал най-много. На първо място в списъка капитанът на Ювентус постави бразилската легенда Роналдо, срещу когото се е изправял в Серия "А".

"Не са много играчите, които са ми създавали проблеми. Но най-много неприятности съм брал от бразилеца Роналдо. Той беше съвършен футболист – притежаваше скорост, мощ, интуиция и техника. Това е нападател, който оставяше съперника с високо кръвно. Беше толкова впечатляващ, все едно е направен в лаборатория. Невъзможно е да се мисли, че смъртен човек ще притежава толкова много качества", заяви Буфон.

С това изказване най-добрият вратар в настоящето върна жеста на Феномена, който преди два дни засипа стража на Юве с комплименти. "Най-добрият играч на Италия е Буфон. Истински феномен. Джиджи винаги дава чувство за сигурност на отбора. С годините стана по-силен, защото има харизма и му е нужен само поглед, за да повлияе на играчите. Той винаги се усмихва на терена", бяха думите на Феномена.