Италианският шампион Ювентус ще бъде без Джанлуиджи Буфон при утрешното домакинство на Киево в мач от 3-ия кръг на Серия "А". Това разкри треньорът на "бианконерите" Макс Алегри на традиционната пресконференция.

Легендата получава почивка заради гостуването на Барселона във вторник в Шампионска лига, а на вратата ще застане новото попълнение Войсчех Счесни. Алегри заяви още, че Сами Кедира и Клаудио Маркизио също няма да вземат участие срещу "летящите магаренца" поради контузии. С травма в Юве е и Джорджо Киелини. "Надяваме се той да е готов за Барса", заяви Алегри по отношение на най-добрия си защитник.

Тактикът от Ливорно засипа със суперлативи Гонсало Игуаин, който изненадващо остана извън състава на Аржентина за световните квалификации и тренира в Торино. "Справи се отлично във всяка една гледна точка – физическа, психическа и иска да се върне в националния отбор", заяви Алегри.

"Всички останали също тренираха на ниво, но още не съм решил кой да играе в халфовата линия. Има възможност Миралем Пянич и Блес Матюиди да започнат, ще реша след днешната тренировка. Сезонът реално стартира сега. Играхме два мача, за да влезем в ритъм, а сега ни предстоят седем срещи за месец. Що се отнася до Бенедикт Хьоведес, той още се адаптира и съм доволен от видяното. На заниманието днес ще го следя под лупа", добави Алегри.

Накрая той похвали Киево, който от началото на сезона има победа и загуби. "Това е организиран отбор, който играе в елита от няколко години. Имат отличен треньор в лицето на Роландо Маран и винаги са труден съперник. Спечелиха в Удине и паднаха от Лацио в последната минута след добра игра. Трябва да сме фокусирани и да спечелим", завърши Алегри.