Суперзвездата на Ювентус Пауло Дибала говори преди медиите преди очаквания с огромен интерес сблъсък с Барселона тзи вечер. Както е известно, аржентинецът беше свързван с каталунския колос през цялото лято, но остана верен на "старата госпожа".

"Барселона загуби важен играч в лицето на Неймар, но те го замениха с друг голям играч. Трябва да уважавате Барса заради това, което са, за историята им, за името им. През този сезон още не са допускали гол във вратата си", започна Дибала.

"Имам щастието да играя с Меси в националния отбор и уча доста неща от него. Много съм щастлив, защото през този сезон реших да играя с десетката, което е важен номер за клуба."

"Истината е, че не знам за оферта от Барса към мен. Това е въпрос към шефовете на двата клуба. На мен никой не ми е казвал нищо. Единственото нещо, което ръководството ми каза е, че ще бъдат щастливи да съм част от проекта дълго време и аз съм щастлив от това."

"За мен е огромно удоволствие да ме сравняват с Меси. Работя здраво и ако хората виждат нещо в мен, то може да се случи занапред. Продължавайки да работя здраво. Но на това ниво трябва да си много постоянен."

"Нито един играч не е достигнал нивото на Меси и Роналдо. Ако искам да го достигна, ще трябва да работя много здраво и да се подобрявам постоянно, а това не е лесна задача. Те играят от доста време и показателите им са невероятни.  Трудно е да ги достигнеш."

"Не съм говорил с Меси по време на лагера на националния отбор, защото бяхме фокусирани върху мачовете на отбора. За мен е малко трудно да играя с него, защото играя на неговата позиция.Трябва да адаптирам играта си към неговата", добави Пауло.