Пауло Дибала изигра поредния си блестящ мач от началото на сезона и се отличи с хеттрик при победата на хегемона на Апенините Ювентус като гост над Сасуоло. "Бианконерите" спечелиха на стадион "Мапей" с 3:1 и след четири кръга имат пълен актив от 12 точки, с колкото е и Интер.

През първото полувреме Юве беше по-добрият отбор и владееше топката в над 65% от времето. Гонсало Игуаин обаче за сетен път демонстрира, че се намира в отчайваща форма и с лека ръка пропиля открилите му се възможности. Все пак шампионите се оттеглиха на почивката с гол аванс след фамозно изпълнение на Дибала, който изигра своя мач №100 с "черно-бялата" фланелка, в които има 52 точки изстрела.

След почивката отново аржентинският национал беше точен за 2:0, а в ответната атака Матео Политано върна надеждите на Сасуоло. Те обаче бяха живи едва няколко минути, след като в 63-ата Дибала заби втория си хеттрик за сезона. Във 2-ия кръг той наниза и три гола при успеха с 4:2 над Дженоа на стадион "Луиджи Ферарис", а от старта на кампанията има общо 10 попадения в 6 срещи във всички турнири.  


В отсъствието на контузения Доменико Берарди, атаката на Сасуло поведоха Матео Политано и Диего Фалчинели, опитният Паоло Канаваро стартира в центъра на защитата. След контузии за шампионите се завърнаха Джорджо Киелини и Марио Манджукич, а Даниеле Ругани получи шанс за изява от 1-ата минута.


Юве започна мача по-активно и още в 5-ата минута Миралем Пянич отправи техничен удар, който Андреа Консили изби. После гостите продължиха да упражняват натиск и Блес Матюиди засече от воле, но покрай целта. След 10 минути игра шампионите пропуснаха златен шанс за гол. Алекс Сандро с пас като по учебник намери непокрития Гонсало Игуаин, който отправи лек изстрел и вратарят отново спаси. Притичалият Марио Манджукич не успя да направи сносна добавка.

След четвърт час игра и Сасуоло показа зъби. Клауд Аджапонг беше изведен на чиста позиция, но се засуети, защото не успя да шутира с удобния си ляв крак. Крилото все пак върна малко назад към Стефано Сенси, който прати кълбото над напречната греда. В ответната атака падна първият гол в срещата. От левият фланг възстановеният Марио Манджукич подаде към Пауло Дибала и аржентинската перла на "старата госпожа" с фантастичен фалцов удар от движение матира Консили за 1:0 за Юве!

В следващите минути "бианконерите" изцяло владееха инициативата и изглеждаше, че вторият им гол е въпрос на време. В средата на полувремето обаче Диего Фалчинели беше изведен очи в очи с Джанлуиджи Буфон, но най-добрият вратар на планетата спаси. При атаката беше отсъдена и спорна засада. След половин час игра Хуан Куадрадо върна към Игуаин, който отправи нов разочарова удар.

Сасуоло отговори чрез Матео Политано, който засече с глава, но Даниеле Ругани успя да изчисти в решаващия момент. Юве организира светкавична контра, при която Игуаин се затвори и провали труда на съотборниците си. 5 минути след подновяването на играта отново Дибала попадна под светлината на прожекторите. Аржентинската звезда получи пас от Куадрадо и с хубав удар в долния десен ъгъл удвои преднината на Юве!

В ответната атака домакините се върнаха в мача. При дълго подаване, Стефан Лихтщайнер увисна, получи се карамбол пред Буфон, при който притичалият Матео Политано от близко разстояние нямаше как да сбърка за 1:2! След час игра вездесъщият Дибала отново даде аванс от два гола на рекордьора по титли на Апенините.

Техничарят навърза четирима противници и беше спънат пред наказателното поле. Той сам изпълни последвалия фаул и с великолепен удар наниза втория си хеттрик за сезона. 10 минути преди края и Куадрадо можеше да запише името си сред голмайсторите, но от чиста позиция намери гърба на защитник. До края не падна нов гол и Юве спечели с 3:1.

Сасуоло – Ювентус 1:3

Голмайстори: 0:2 Дибала (16, 49), 1:2 Политано (51), 1:3 Дибала (63)

Сасуоло: Консили, Летсчерт, Канаваро, Ачерби, Лирола, Сенси, Манянели (78-Матри), Мазители (58-Дънкън), Аджапонг, Политано (64-Рагуса), Фалчинели
Треньор: Кристиан Буки

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Ругани, Киелини, Сандро, Пянич, Матюиди, Куадрадо (72-Бардзали), Манджукич, Дибала (84-Бернардески) Игуаин (78-Коста)
Треньор: Макс Алегри

Реджо Емилия, ст.: "Мапей"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Аджапонг (Сасуоло) Сандро, Бернардески (Ювентус) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Jmau3t3sgfk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>