Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, остана доволен от домакинската победа с 1:0 над Фиорентина в мач от 5-ия кръг на Серия "А".

"Важна победа, защото 4-5 отбора ще се борим за скудетото. През първото полувреме имахме проблеми, защото упорито отказвахме да поемем рискове. Резултатът е добър и играчите заслужават похвала за това. За да бъдем конкурентноспособни, трябва да има ротация. Стефано Стураро и Родриго Бентанкур заслужават похвала за представянето си. Причината да нямаме точен удар през първото полувреме е, че ни липсваше завършващият пас. След почивката стояхме далеч по-добре".

"Не може да се каже дали това е по-силен или по-слаб отбор на Ювентус в сравнение с миналата година. Той просто е различен. Трябва да продължим да работим и да се надяваме през март да бъдем в добра позиция да атакуваме нашите цели", заяви Алегри.

Той коментира и головата суша на Гонсало Игуаин. Аржентинският стрелец се намира в отчайваща форма и изгуби мястото си в националния отбор. "Игуаин бе на ниво и помогна за гола на Марио Манджукич. Скоро и той ще започне да бележи. Всеки нападател минава през подобни периоди", добави Алегри.