Генералният директор на италианския шампион Ювентус – Джузепе Марота, хвърли в паника "черно-белите" тифози. Той заяви, че клубът ще продаде Пауло Дибала, ако перлата на "старата госпожа" поиска да напусне.

"Дибала? Играчът е този, който решава съдбата си и ако иска да си тръгне, ще бъде невъзможно да го задържим. Освобождаващите клаузи са от решаващо значение за испанските клубове, но аз съм против нашите футболисти да имат подобни точки в договорите си", заяви трансферното гуру на Юве в интервю за Premium Sport.

Марота защити и Гонсало Игуаин, който от началото на сезона се намира в отчайваща форма и добави, че титлата през този сезон ще се реши в преките дербита. Той каза още, че Серия "А" трябва да остане с 20 отбора, защото това ще е от полза за националния отбор.

Марота коментира и изгряващата звезда на италианския футбол Пиетро Пелегри. 16-годишният нападател вкара два гола за Дженоа при загубата с 2:3 от Лацио и около името му се завъртя истинска вихрушка. "Следим го от две години. Той е сред най-добрите от своето поколение, но е нужно да изгради шампионски манталитет", завърши Марота.