Финалистът от изминалото издание в Шампионска лига – Ювентус, постигна първа победа в турнира за новия сезон.

На своя "Алианц Стейдиъм" "бианконерите" се наложиха много трудна с 2:0 над Олимпиакос в мач от група "D". В герой за домакините се превърна критикуваният Гонсало Игуаин, който влезе в игра след час игра и малко след това прониза вратаря Силвио Прото. Именно стражът на гостите беше над всички в Торино, след като тотално отчая Юве с брилянтните си спасявания, преди да капитулира пред Ел Пипита.

Крайното 2:0 оформи Марио Манджукич в 80-ата минута. Така Юве спечели първи 3 точки и се изравни със Спортинг Лисабон, който отстъпи у дома от Барселона. Каталунците са с пълен актив от 6 т., а Олимпиакос остава с нула. В следващия кръг на 18 октомври италианският хегемон е домакин на португалците, докато гърците гостуват на "Камп Ноу".


Гонсало Игуаин за втора поредна срещата седна на пейката, изненадващо до него беше и Миралем Пянич. До Блес Матюиди в центъра на терена действа младият уругваец Родриго Бентанкур, а на върха на атака беше Марио Манджукич.

Противно на очакванията, първото положения създадоха гостите чрез Себа, който стреля, но над напречната греда. В ответната атака шут на Пауло Дибала беше блокиран. В следващите минути "бианконерите" диктуваха събитията на терена, но не можеха да създадат опасно положение, благодарение на добрата игра в защита на Олимпиакос.

В средата на полувремето Юве спечели фаул пред ъгъла на наказателното поле и Дибала застана зад топката, но ударът му срещна стената. След почти половин час игра Дибала центрира остро от корнер, но вратарят на гърците с върха на пръстите си изби в нов ъглов удар. След неговото изпълнение Алекс Сандро прати кълбото в аут. Последва опасна контра за Олимпиакос, при която Джорджо Киелини изчисти в решаващия момент.

В тези минути владеенето на топката беше 67% на 33% за италианския хегемон, който изпитваше сериозни трудности в атака, но след това рязко вдигна оборотите и положенията пред вратата на гостите заваляха едно след друго. В 34-ата минута Куадрадо центрира към далечната греда, където Манджукич засече с глава, но Силвио Прото върха на пръстите си в корнер. След неговото изпълнение Стефано Стураро стреля мощно, но вратарят пак се оказа последна преграда пред гола с чудесна намеса.

В 40-ата минута героят до този момент Прото за сетен път попадна под светлината на прожекторите. Дъглас Коста центрира от левия фланг, Марио Манджукич надскочи всички и насочи топката към лявата греда, но стражът с ново брилянтно спасяване остави резултата 0:0. В следващата атака южните ни съседи затрудниха Джанлуиджи Буфон чрез Пардо, който стреля по земя, но легендата със сигурна намеса улови. В самия край на полувремето Дибала засече мощно от границата на наказателното поле, но Прото спаси.

Втората част започна с опасен шут на Емануел Еменике, който премина покрай левия стълб. След час игра Макс Алегри взе мерки и извади от игра Куадрадо за сметка на Игуаин. Манджукич пък се премести на лявото крило, а Коста отиде вдясно. Промяната можеше веднага да даде резултат, след като хърватският нападател скочи да играе с глава, но в последния момент Прото го спря.

Така се стигна до 69-ата минута, когато Юве най-сетне поведе. Сандро центрира от левия фланг по земя, Игуаин засече, но защитник застана на пътя на топката. Тя обаче се върна в аржентинския стрелец и този път Ел Пипита не сбърка с удар в долния десен ъгъл за 1:0! 10 минути преди края Игуаин изведе Дибала, той се опита с едно докосване да преодолее Прото, получи се рикошет и Манджукич се разписа, за да оформи крайния резултат.

Ювентус – Олимпиакос 2:0

Голмайстори: 1:0 Игуаин (69), 2:0 Манджукич (80)

Ювентус: Буфон, Сандро, Киелини, Бардзали, Стураро (81-Бенатия), Матюиди, Бентанкур, Коста (84-Бернардески), Куадрадо (61-Игуаин), Дибала, Маджукич
Треньор: Макс Алегри

Олимпиакос: Прото, Куртис, Николау, Енгелс, Фигерес, Здйелар (77-Фортунис), Пардо (72-Мохамед), Офое, Себа, Еменике (88-Марин)
Треньор: Такис Лемонис

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Тобиас Стейлър (Германия)
Жълти картони: няма