Моторът на италианския хегемон Ювентус – Миралем Пянич, ще отсъства от терените около един месец. Това разкри докторът на националния отбор на Босна и Херцеговина Реуф Карабег.

"Бианконерите" вчера обявиха, че 27-годишният полузащитник е получил контузия на загрявката преди победата с 2:0 над Олимпиакос в Шампионска лига и сега лекарят на босненците внесе вече яснота.

"Говорих с колегите от Ювентус. Пянич има двусантиметрово скъсване на мускул над дясното коляно. Ще бъде извън игра за 3-4 седмици", заяви Карабег пред ItaSportPress.

Освен световните квалификации на Босна, Пянич пропуска и няколко мача на Юве. Това са неделното гостуване на Аталанта, Лацио (домакин), двете срещи със Спортинг Лисабон в Шампионска лига, както и двубоите с Удинезе (гост) и СПАЛ (домакин). Торинци се надяват Пянич да е готов за визитата на Милан на 28 октомври.

Добрата новина за Макс Алегри е възстановяването на Сами Кедира и Клаудио Маркизио. В средата на терена той разполага още с новите попълнения Блес Матюиди и Родриго Бентанкур, както и Стефано Стураро, който този сезон е ползван и като десен защитник.