Треньорът на италианския първенец Ювентус – Макс Алегри, заяви, че Шампионска лига не е цел за "бианконерите", а мечта. За последните три години торинци два пъти стигнаха до решаващия мач за Ушатата, но през 2015 г. загубиха с 1:3 от Барселона в Берлин и през 2017 г. с 1:4 от Реал Мадрид в Кардиф.

"Изминаха три прекрасни години", заяви тактикът от Ливорно пред Mediaset Premium. "Първият финал беше неочакван, а във втория имаше повече надежда да спечелим. Това не се случи, но достигането ни до тези сблъсъци е успех, защото не се случва често. Спечелването на Шампионска лига не ни е цел, а мечта, за която трябва да работим още много години. Целта ни е да сме сред най-добрите осем отбора в Европа", добави Алегри.

Този сезон Юве започна участието си в турнира на богатите с тежка загуба 0:3 от Барселона на "Камп Ноу", след което победи с 2:0 Олимпиакос в Торино. "Групата сега е по-балансирана, отколкото миналата година. В нея има по-голям европейски опит", каза още Алегри, отбелязвайки предстоящите сблъсъци със коравия отбор на Спортинг Лисабон, които най-вероятно ще определят втория тим след Барса, който ще се класира на 1/8-финалите.

Алегри не пропусна да засипе с комплименти и легендата Джанлуиджи Буфон, който беше избран за най-добър вратар в Шампионска лига през миналия сезон. "Той има специален талант и от 20 години е №1 на своята позиция. Наистина е впечатляващо на 39 годишна възраст да получиш такова признание. Според мен тайната му е, че преживява всичко като дете с малко здравословна лудост", завърши Алегри.