Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, даде обширно интервю пред Tuttosport. В него тактикът от Ливорно коментира поотделно част от звездите на "бианконерите" и разкри, че голмайсторът Гонсало Игуаин често го изкарва извън нерви.

Той смята, че аржентинският стрелец може да се справя много по-добре, защото до момента с "черно-белия" екип е показал само 50% от възможностите си. "Трябва да бъде по-решаващ", обясни още Алегри. "Независимо дали вкарва 25-30 гола, най-важното е те да са решаващи. Вече е добре физически, но още не е във върхова форма", каза още Алегри относно Игуаин, който започна настоящия сезон много слабо и в два поредни мача – 4:0 над Торино и 2:0 над Олимпиакос, стартира от пейката.

За разлика от Ел Пипита, Пауло Дибала е във формата на живота си и Алегри беше попитан дали Ла Джоя е най-добрият играч, с когото е работил. "Трудно е да се справят сравнения. Имах късмета да тренирам Андреа Пирло, макар че е друг тип играч. Той беше изключително талантлив. Роналдиньо беше извън границите на нормалното. Работил съм още с Антонио Касано, Робиньо, Златан Ибрахимович. Дибала е на 23 години и има да расте още много. Подобри се физически, но трябва да се научи как да разпределя силите си. Трябва да подобри и десния си крак", каза Алегри.

Относно новото попълнение Федерико Бернардески, който се отчете с гол и асистенция при равенството 2:2 с Аталанта, специалистът заяви: "И той е талантлив. В Беграмо се представи добре, но не трябваше да извършва фаула, след който домакините ни вкараха. Трябваше да се приближи до съперника и да го спре. Това са малки подробности, които печелят или губят мачове. В Ювентус всяка топка е важна. В средностатистически отбор, ако направите две добри неща и осем грешки, ще се обърне внимание само на добрите. В Юве обаче е обратното. Берна е талантлив, но се налага да се подобрява много, за да играе редовно", разясни Алегри.

Сезонът започна трудно за Даниеле Ругани и Дъглас Коста, които рядко започват титуляри. Според треньора, защитникът се развива добре, но има един аспект, който трябва значително да подобри – играта един в един. "Все пак съм доволен от него, отхвърляйки факта, че е още млад. Бърз е и е трудно да бъде преодолян", каза още Алегри, след което коментира и бразилския национал. "И той трябва да влезе във форма, сега показва 60% от качествата си. Когато си в Байерн или Ювентус, се налага да даваш много повече. Ако Дъглас покаже най-доброто от себе си... мама миа", каза Алегри.

Треньорът на шампионите коментира и борбата за скудетото. След 7 кръга в Серия "А" Наполи има пълен актив от 21 точки, докато Юве и Интер са с 19 т. "Уважаваме Наполи, Интер и Рома. Милан също направи добра селекция. Тези отбори и ние, ще разпределим пет места. Лацио също може да се намеси в битката. Наполи има един състав вече трети сезон, а ние отново се променихме. Въпреки това, продължаваме да печелим. Още е рано да се каже кой е фаворитът, сезонът ще се реши през март", смята тактикът.

Накрая той коментира и напусналите през лятото Дани Алвеш и Леонардо Бонучи, които преминаха съответно в ПСЖ и Милан. "Дали Алвеш ми липсва? И двамата бяха важни играчи, но историята на Ювентус е ясна: много важни футболисти са си тръгвали. След Берлин ни напуснаха Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес. Изглеждаше, че цикълът ни приключва, но вместо това отново бяхме много силни. Същото важи и за Пол Погба и Алваро Мората. Клубът свърши добра работа", завърши Алегри.