След две поредни грешни стъпки, шампионът Ювентус се върна на победния път в Серия "А", след като в мач от 9-ия кръг победи с 6:2 като гост Удинезе. Срещата на "Дачиа Арена" беше много напрегната и изпълнена със спорни моменти, а многото голове бяха черешката на тортата.

Домакините поведоха в 8-ата минута след самостоятелен рейд на Стипе Перица, но хегемонът на Ботуша бързо стигна до обрат, благодарение на автогол на Самир Сантос (14) и попадение на Сами Кедира (21). Малко след това Марио Манджукич беше пресилено изгонен с два бързи жълти картона, а в 47-ата минута Данило изравни при спорно положение за засада.

Юве не трепна и Даниеле Ругани (52) отново даде аванс, а малко по-късно асистира на Кедира (59), който се разписа за втори път в срещата. И тук обаче останаха сериозни съмнения, че бранителят е бил зад защитната линия. По-късно гол на Пауло Дибала бешеотменен за засада, а после домакините имаха основателни претенции за дузпа. В 87-ата минута Кедира оформи своя хеттрик, а секунди по-късно Миралем Пянич се разписа за крайното 6:2!

С победата Юве се възползва от снощното равенство 0:0 между Наполи и Интер и скъсиха изоставането от тях, съответно на три и една точка. Удинезе остава с шест пункта на 15-ото място.


Удинезе започна мача без нито един италианец в стартовия състав, а атаката поведе опитният Макси Лопес, подпомаган от Родриго Де Паул и Стипе Перица. За Юве в предни позиции действаха Гонсало Игуаин, Марио Манджукич, Пауло Дибала и Хуан Куадрадо. Даниеле Ругани пък беше избран за партньор на Джорджо Киелини в центъра на отбраната.

След първите 5 минути шампионите взеха инициативата, но Удинезе поведе 180 секунди по-късно, когато организира бърза контра чрез Стипе Перица. Хърватинът се възползва от груба грешка на Ругани, справи се и с Киелини, след което с хубав удар в обратния ъгъл на Джанлуиджи Буфон откри резултат – 1:0! Юве можеше да изравни малко по-късно, след като Куадрадо центрира като по учебник, Манджукич засече с глава, но в последния момент защитата на домакините се справи.

След четвърт час игра "бианконерите" все пак стигнаха до 1:1. Миралем Пянич центрира от корнер и Самир Сантос с глава, сякаш играе за Юве, заби топката безпощадно в собствената си врата! В 18-ата минута гостите можеха да направят пълен обрат след нов ъглов удар. При него връхлитащият Киелини засече мощно, но кълбото профуча на сантиметри от целта.

Още в 21-ата минута торинци вече водиха в резултата след перфектна атака. При нея Дибала намери Куадрадо, който за сетен път центрира перфектно и Сами Кедира с глава остави Албано Бизари безпомощен. Секунди след това всичко можеше да приключи, но късметът отново обърна гръб през сезона на Игуаин и той уцели гредата.

В средата на полувремето Юве остана с човек по-малко, след като Манджукич беше изгонен за два бързи жълти картона. Срещу него имаше съприкосновение с Али Аднан в наказателното поле и нападателят поиска дузпа. Такава обаче не беше отсъдена, иракчанина го провокира, Манджукич изпусна нервите си и съдията Даниеле Довери го изгони за претенции и обиди.

Този момент тотално промени картинката на терена и домакините се хвърлиха в атаки. При една от тях, Якуб Янкто беше намерен на далечната греда, стреля силно от малка дистанция, но Буфон с чудесна намеса изби. В самия край на полувремето най-добрият вратар на планетата отново блесна, спасявайки удар от близко разстояние на непокрития Янкто.

В 47-ата минута Удинезе изравни. След центриране на втора греда от фаул, Данило надскочи всички и с глава преодоля Буфон за 2:2! При гола останаха съмнения за засада, но съдиите не се допитаха до видео повторенията. Юве обаче  не се предаде и в 52-ата минута Даниеле Ругани засече подаване на Дибала от нарушение и с чудесно изпълнение отново даде преднина за торинци!       

След час игра шампионите вкараха нов гол. При центриране от фаул, Ругани свали към Кедира, който със силен удар отново наказа безобразната защита на Удинезе – 4:2! В 65-ата минута шампионите стигнаха до нов гол на Дибала, който обаче беше правилно отменен за засада на Игуаин. В 77-ата минута домакините имаха основателни претенции за дузпа, които не бяха уважени. В 87-ата минута Кедира оформи своя хеттрик след удар по земя, а в 90-ата и Миралем Пянич записа името си сред голмайсторите и Юве стигна до труден, но заслужен успех.

Удинезе – Ювентус 2:6

Голмайстори: 1:0 Перица (8), 1:1 Самир (14-авт), 1:2 Кедира (21), 2:2 Данило (47), 2:3 Ругани (52), 2:5 Кедира (59, 87). 2:6 (Пянич)

Удинезе: Бизари, Аднан (73-Ларсен), Данило, Нуйтинк, Самир (67-Пецела), Халфредсон, Де Паул, Фофана, Янкто, Лопес, Перица (82-Баич)
Треньор: Луиджи Делнери

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер (90-Бернардески), Киелини, Ругани, Сандро, Кедира, Пянич, Куадрадо (78-Бардзали), Дибала (67-Коста), Манджукич, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Удинезе, ст.: "Дачиа Арена"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Самир, Аднан, Перица, Данило, Халфредсон, Фофана (Удинезе); Манджукич, Куадрадо (Ювентус)
Червен картон: Манджукич 26’ (Ювентус)