Генералният директор на италианския хегемон Ювентус – Джузепе Марота, защити младата звезда на "бианконерите" Пауло Дибала.

Перлата на "старата госпожа" започна сезона шеметно и в първите 6 кръга в Серия "А" отбеляза 10 гола, но после изпусна решаващи дузпи в последните минути срещу Аталанта (2:2) и Лацио (1:2) и формата му спадна. В последните 9 срещи във всички турнири аржентинският национал има само 1 попадение – при 4:1 над СПАЛ, а при вчерашния успех с 2:1 над Беневенто изпусна няколко добри положения да се разпише.

"Този спад е нормален път на растежа", заяви Марота в интервю за Domenica Sportiva. "Не забравяйте, че на 15 ноември Дибала навършва 24 години. Футболната зрялост настъпва на 26, 27 г. Винаги очакваме невероятни неща от него, защото Пауло сам вдигна летвата. Трябва да имаме търпение и да го изчакаме. Голям талант е, но да се превърне в голям шампион, ще отнеме време. Всеки иска невероятни неща от него, но в момента има смекчаващи фактори", добави Марота.

Той коментира и продажбата за 40 милиона евро на Леонардо Бонучи в Милан през лятото. Трансферът буквално дойде като гръм от ясно небе и се предполага, че е заради скандал с треньора Макс Алегри. "Изборът се прави предимно от играчите. Не можем да държим някого против волята му. Бонучи сам взе решение да ни напусне и да премине в Милан. Той е страхотен играч и вероятно е изпитвал нужда от ново предизвикателство", заяви Марота.

"Преходът е труден, но Лео е страхотен футболист. Всеки трансфер се състои главно от волята на състезателите. Ясно е, че клубът може да откаже, но смятам, че е най-добре да не се стига дотам. Бонучи се справи добре при нас и вероятно лична амбиция го е тласнала към този ход. Трябва да уважаваме решението му", завърши шефът на шампионите.