Генералният директор на италианския хегемон Ювентус – Джузепе Марота, заяви, че предпочита "бианконерите" да спечелят Шампионска лига, отколкото Серия "А".

През 2015 и 2017 г. "бианконерите" загубиха два финала в турнира на богатите – 1:3 от Барселона и 1:4 от Реал Мадрид, но в калчото пренаписаха историята, печелейки шест поредни титли, придружени с три Купи на страната.

Марота обясни и защо предпочита Ушатата. "Ако трябваше да избирам... Да, Шампионска лига е нещо, което тифозите очакват от нас. Разочарованието от Кардиф премина, там играхме срещу Реал Мадрид, най-добрият отбор в Европа. Финалът в тази надпревара винаги е сладък, но и трябва да се спечели. Най-добре ще е за нас да вдигнем Скудетото и Ушатата в един сезон", заяви Марота.

В момента Юве заема 2-ро място в група "D" на Шампионска лига със 7 точки, на 3 т. зад лидера Барселона. Спортинг Лисабон има 4 т., а Олимпиакос е на дъното с 1 т. В следващия кръг на 22 ноември в Торино гостуват каталунците. "Паднахме се два равностойни отбора. Присъствието на Барса при нас определено ни усложни. Все още не сме се класирали, но всичко е в наши ръце", каза още трансферното гуру на "старата госпожа".

Относно битката за титлата в Италия, Марота смята, че Интер е най-сериозният конкурент на Ювентус. "Това е така, защото отборът им няма европейски ангажименти", обясни той. "Имат много солиден състав, който не е грандиозен, но е клиничен. Резултатите им са отлични и за това ги смятам за най-опасни. Рома и Наполи винаги са близо до нас", добави Марота.

Южняците са лидери на Ботуша с 32 точки, Юве има 31, а Интер е с 30 т. Следва Лацио с 28 т. и мач по-малко.