Трансферното гуру на италианския хегемон Ювентус – Джузепе Марота, заяви че през януари няма да бъдат привличани нови попълнения.

Причината за това е, че в момента треньорът на "бианконерите" Макс Алегри разполага с дълга скамейка и може да прави ротации, с което да държи футболистите си свежи до края на сезона. "Имаме голям отбор с добро качество. През миналата кампания изиграхме 57 мача, без да броим ангажиментите на националните ни състезатели. За това е нужно да има дълбочина и ние разполагаме с нея. Дали ще пазаруваме през януари? Не, абсолютно не", заяви Марота пред Domenica Sportiva.

През миналото лято "бианконерите" купиха девет нови футболисти, като в това число влиза и Меди Бенатия, който преди това игра под наем от Байерн Мюнхен. Като най-важни изглеждат привличанеята на Дъглас Коста от баварците и Федерико Бернардески от Фиорентина. Именно те позволяват на Алегри да има по-голям избор в схемата 4-2-3-1, защото преди това се налагаше Стефано Стураро и напусналият в посока Саутхямптън Марио Лемина да действат като крила.

"Направихме трансфери за бъдещето. Взехме млади играчи като Родриго Бентанкур, Бернардески и Коста. Всички те ще имат време да покажат способностите си", каза още Марота, след което добави, че най-добрите не трябва да използват трансферния пазар, за да революционизират своите отбори. В това число освен Юве, той даде за пример още Наполи, Реал Мадрид и Манчестър Сити.